Armosa Avrupa’daki Çin payına göz dikti

1dk okuma

Avrupa’da aktif olan Çinli çelik donanım şirketlerinin pazar payına göz diken Armosan, daha önce ithal ettiği kendinden delen bulonu artık kendi fabrikasında üretiyor

Haberin Devamı

Taksim Metrosu’yla beraber 1993 yılından beri metro inşaatlarına çelik donanımlar sağladıklarını belirten Armosan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Azmi Yayalar, “Biz hedef olarak Avrupa’yı görüyoruz. Çünkü Avrupa’da Almanya ve İtalya gibi ülkelerde üretim artık gerçekleşmiyor. O ülkelerde Çin’den gelen ürünler yer alıyor. Biz, Çin pazarından pay almak için kalite ve pazara yakın olma avantajımızı değerlendireceğiz” dedi. 

Önümüzdeki yıl nisan ayında sektörün önde gelen ve Almanya’da düzenlenen fuarı BAUMA’da yer alacaklarını anlatan Yayalar, bu fuarla ihracatta atılım yapacaklarını söyledi. 

dunya.com'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; İhracat olarak Türk Cumhuriyetleri ve İsrail’e yapılan satışların miktarından başlangıç için önemli bir gelişme olduğunu aktaran Yayalar, 2014 yıllı cirolarının yaklaşık olarak 11 milyon TL gerçekleştiğini söyleyerek, “Bu yılki hedefimiz 12 milyon lira. İç satışlarda satışlarımız TL bazında olduğu için bizi önemli ölçüde zarara uğrattı” şeklinde konuştu. 

Delik başına harcanılan zamanda yüzde 50 tasarruf sağlıyor 

Haberin Devamı

Yayalar, tünel, baraj, HES projeleri ve baraj tünellerinde zayıf zeminlerin güçlendirilmesinde kullanılan ‘kendinden delen bulon’ profilli ile delme ve enjeksiyon işlemlerinin ekipman değiştirilmeden tek seferde yaparak, delik başına harcanılan zamandan yüzde 50 tasarruf sağladıklarını anlattı. Tünellerdeki zemin sağlamlaştırmasını kendinden deldiği için enerji ve zaman tasarrufu sağladığını dile getiren Yayalar, “Daha önce matkapla delik açılıp, demiri yerleştirdikten sonra beton enjeksiyon ediliyordu. Bu yöntemle bozuk zeminlerde problemler yaşanılıyordu. Bu ürünümüz kendi kendine deldiği için kuyu çökme ve zaman gibi problemleri ortadan kaldırıyor” dedi. 

İthalatı ‘kendinden delen bulon’ yaparak engelledi 

Kendinden delen bulon sert ve çatlak kaya formasyonları ile çakıllı, killi, yumuşak ve homojen olmayan toprak hacimleri gibi sabit olmayan zeminlerde kullanıldığını belirten Yayalar, konuşmasına şöyle devem etti: “Armosan ve Moya firmalarıyla sektöre hizmet veriyoruz. İlk başlarda Kendinden Delen Bulon’u Avrupa’dan ithal ediyorduk. Bir süre sonra fiyatlar artınca Çin’den ithal etmeye başladık. Bu profillerin fiyatları çok yüksek olduğu için inşaat malzemeleri arasında bulunmuyordu. Fiyatları inşaat birimleri arasına girdikten sonra tüketimleri de artı. Daha sonra makinelerini Çin’den ithal ederek, Edirne’deki tesisimizde 2 yıldır Türkiye’de yerli olarak üretimini gerçekleştiriyoruz.”

Banttan çıkmadan satışını yapıyor

Haberin Devamı

100 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Yayalar, “Kalite kontrol testlerini ilk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi ile yaptık. Trakya Üniversitesi laboratuvar kurduktan sonra burada kontrol ettirmeye başladık. Her partide üretilen ürün test ediliyor. Kopma ve çekme testleri yapılmakta. Bu test raporlarını ürünün kullanıldığı yerdeki idareyi temsil eden kontrolleri yapanlara sunmak zorundasınız. Henüz üretmediğimiz ürünümüzü bile satmış durumdayız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası: